Het normale Float glas heeft door het gehalte aan ijzeroxide die het zand bevat een licht groene kleur. Door toevoeging van andere middelen bij het smelten van normale Float en dit met een hogere smeltingstemperatuur wordt het ijzeroxide, dat het zand als bestanddeel van glas bevat, verwijderd. Zo bekomt men Extra Klaar glas met een grotere lichtdoorlaatbaarheid en energiedoorlaatbaarheid, een belangrijke factor voor de zonnewarmte in de winter. "Licht is Warmte" Het Extra Klaar glas wordt meer en meer als basisproduct verwerkt in de meest uiteenlopende toepassingen van gelaagd tot en met brandwerende beglazing.

Extra Klaar glas 2mm 3mm 4mm 6mm 8mm 10mm 12mm 15mm 19mm 44/2 55/2
FloatGezuurd / Acide


       
Spiegel      
             
Gezuurd / Acide Spiegel      
             
Extra Klaar Gelaagd                  


 Producten op voorraad

  • Treden: gelaagd getemperd en gepolijst; diktes: 88/2, 1010/2, 1010/4, 101010/4 alsook in Opaal
  • Aquariums 

Verkrijgbaar

 DLF 2000/2250/2400/2550 x 3210
 Gemengde kaders of kisten
 Losse bladen
 Volledig versneden bladen
 Vaste maten / geslepen

Info

 Architecten stellen qua transparantie steeds hogere eisen aan het materiaal "glas".
 Natuur, omgeving, interieur, etalages, expositieruimtes, trappen, meubels, kaders, foto's e.a. dwingen ons naar onvervalste kleurweergave waarbij het gebruik van Extra Klaar glas in alle toepassingen een zeer stijgende vraag kent.

 Dubbel glas in Extra Klaar met neutrale coating (K.W. 1,1), Veiligheidsglas in Extra Klaar, Verzilverd op Extra Klaar, Gezuurd op Extra Klaar, Float Extra Klaar en Float Extra Klaar 2 mm voor de Kaderindustrie kennen een steeds grotere afname en verdringen het traditioneel licht-groene basisproduct Float voor wie kwaliteit, licht, warmte en energiebesparing vooropstellen.