Hoogrendementsbeglazing met warm-edge afstandhouder

De hoogrendementsbeglazingen van EVM kunnen uitgerust worden met de thermisch onderbroken warm-edge afstandshouder.
Deze vermindert de thermische brug aan de randen van de beglazing en verbetert de U-waarde van het raam (glas en schrijnwerk), het zogenaamde “Warm Edge”-effect.

VOORDELEN
De thermisch isolerende prestatie van een raam met dubbele of drievoudige hoogrendementsbeglazing wordt nog verder verbeterd door de toepassing van onze warm-edge afstandshouder.
Hierdoor wordt het warmteverlies aan de glasranden tot een minimum beperkt.
Dit leidt tot een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen en vermindert daarmee de koudestraling vanaf het raam.
Daarnaast wordt het risico op condensatie aan de rand van het isolatieglas, ter hoogte van de sponning, aanzienlijk verminderd.
Verbeterde thermische isolatie reduceert de verwarmingskosten, bespaart energie en draagt daarmee tegelijkertijd bij aan de bescherming van het milieu door de reductie van de CO2 uitstoot.

TOEPASSINGEN
Ramen in aluminium, staal, hout, pvc of glazen gevels, de hoogrendementsbeglazingen van EVM met warm-edge lenen zich voor dezelfde toepassingen als de dubbele beglazingen met aluminium afstandshouders, in verticale beglazing en dakbeglazing voor zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw, in nieuwbouw en renovatie.

KENMERKEN
De warm-edge afstandshouder is gemaakt uit composietmateriaal, o.m. op basis van glasvezel.
Hij bestaat bovendien uit een ultra-dunne metalen film in roestvrij staal, wat hem energiezuinig maakt en zodoende het dagelijks comfort verbetert.
De metaalfolie waarborgt enerzijds de dichtheid voor gassen en waterdamp en anderzijds de hechting van de randafdichtingskit van de dubbele beglazing.
Onze warm-edge afstandhouder is zeer goed bestand tegen hoge temperaturen, en geschikt voor beglazingen die worden blootgesteld aan hoge mechanische en thermische spanningen.
De UV-bestendige warm-edge afstandshouder beschikt over een laag warmtegeleidingsvermogen, die een hoge stabiliteit voor dubbel en drievoudig glas garandeert.

warm edge
warm edge
warm edge

warm edge

warm edge

warm edge