Priva-lite
Ook gekend als: Privacy glas, LCD glas, Elektrisch geblindeerd glas

Verwante producten


Doorzichtigheid of intimiteit? De keuze is aan u!


Door een raam kan u kijken, maar tevens bekeken worden. En soms wenst men onbescheiden blikken te vermijden. Priva Lite , privacy glas of smartglas, de 'intelligente' beglazing, geeft u met één druk op de knop de intimiteit die u wenst. Dankzij de revolutionaire technologie van privacy glas kunnen uw ramen eens doorzichtig, eens ondoorzichtig zijn en dus de inkijk beperken. En dat zoals u wilt! Priva Lite betekent doorzicht op bevel en privacy wanneer u het wenst. Het is net zo eenvoudig als het licht aandoen!

Het geheim van Priva-Lite: de vloeibare kristallen!

Priva-Lite is een gelaagde beglazing, samengesteld uit twee extra klaar glasplaten waar een film van vloeibare kristallen (LC film) tussen wordt gevoegd. Die LC film en de glasplaten worden geassembleerd met behulp van twee tussenlagen.

Samenstelling:
De standaardsamenstelling 55.4 bestaat voornamelijk uit 2 extra helder glasplaten en is van een totale dikte van +/-12mm. Het polymeer en de vloeibare kristallen bevinden zich in de LC film waarvan beide binnenkanten met een doorzichtige elektrische geleidende laag bedekt zijn. De LC film is dan door 2 vlakke elektrische geleiders op het elektriciteitsnet aangesloten.

Een doodgewone schakelaar doet het werk!

Als privacy glas niet onder spanning staat (OFF positie), dan staan de vloeibare kristallen in de LC-film niet uitgelijnd. Door hun ongeordende ligging wordt het licht in alle richtingen verspreid. Op dat ogenblik is Priva-lite ondoorzichtig en zorgt het voor de gewenste privacy.
Zodra er elektriciteit komt te staan op de twee geleidende lagen van de film, gaan de kristallen zich oriënteren en uitlijnen.
Het lijkt dan op een gewone doorzichtige beglazing. De overgang van ondoorzichtig naar doorzichtig glas gebeurt vrijwel direct en kan zo vaak herhaald worden als men wenst.
priva-lite


priva-litepriva-lite

priva-lite

priva-litepriva-lite


priva-lite