Gezeefdrukt glas
Ook gekend als: Gehard glas

Wat is Gezeefdrukt glas?

Glas wordt vaak in de architectuur gebruikt met altijd weer nieuwe verassende effecten. Glas in combinatie met kleur en licht betekent een veelvoud van creatieve mogelijkheden bij het ontwerpen van binnenruimtes en buitengevels.

Met onze gezeefdrukte decoraties gaande van geometrisch terugkerende vormen tot meerkleurige afbeeldingen zijn de creatieve ontwerpen en toepassingen bijna oneindig.

Het glas wordt bedrukt met keramische verf door middel van zeefdruktechniek. De verf wordt bij +/- 600 °C ingebrand op het glas waardoor een superieure hechting ontstaat tussen de keramische verf en het glas. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de kleur niet meer van het glas te verwijderen is zelfs niet met een oplosmiddel. Ook treedt er geen verkleuring op door inwerking van zonlicht. Door het inbranden van de verf op hoge temperatuur krijgt het glas ook de mechanische- en thermische eigenschappen van enkelvoudig veiligheidsglas.

Deze ingekleurde panelen kunnen ook verder verwerkt worden in gelaagd en/of isolatieglas.

De meeste Ral kleuren kunnen gebruikt worden.

Toepassingen van Gezeefdrukt glas:

  • gebouwen
  • gevelbekleding
  • ramen
  • dakbeglazingen
  • balustrades
  • scheidingswanden of muurbekledingen voor badkamers en keukens
Ons standaard gamma van decoraties biedt al een veeltal aan mogelijkheden. Afhankelijk van uw behoeftes en wensen behoort een decoraties op maat, een persoonlijke foto, firmalogo, eigen motief tot de mogelijkheden.

Het gezeefdrukte motief kan ook gebruikt worden als antislip voor glas waarop gelopen moet worden.

Gezeefdrukt glas

Gezeefdrukt glas