Mirogard glas

Mirogard 2/3mm - Afmetingen: 890 x 1220 - 1220 x 1770

Mirogard 2mm is een superieur onzichtbaar ontspiegeld glas dat met een ingebakken tweezijdige krasvrije coating uiterst geschikt is voor passe-partout daar de klaarheid en scherpte van de tekening ongerept blijft en er geen enkele vertekening voorkomt zoals bij geëtst mat glas.

De speciale harde coating is bestand tegen chemische producten, vochtigheid, thermische schokken en kan zogoed als met alle populaire reinigingsproducten onderhouden worden.

Mirogard producten hebben dankzij hun extra klaar basisglas een realistische kleurweergave. Luxar glas daarentegen vertoont een gele tint door het niet zuiver extra klaar basisglas.

Mirogard dat een Sol-Gel coating proces ondergaat is beter bestand tegen beschadiging door harde voorwerpen zoals bij het product Luxar waar enkel een gewone sputtering wordt aangebracht die nood heeft aan een bijkomende beschermfolie voor transport en opslag. Deze sputtering wordt ook gebruikt bij brilglazen en men ervaart dat er uiterst voorzichtig mee moet omgegaan worden daar de coating wegslijt en krassen meebrengt.

Mirogard is dan ook wereldvermaard dankzij z’n harde coating in tegenstelling tot het product Luxar dat regelmatig uit de markt gehaald wordt wegens kwaliteitsproblemen, namelijk wolkvorming.

Mirogard Plus 2/3mm - Afmetingen: 890 x 1220 - 1220 x 1770

Het Mirogard Plus 2mm heeft dezelfde eigenschappen als het Mirogard met als toevoeging een tweezijdige UV-werende bescherming dat ingebakken wordt in het glas door gebruik te maken van het Sol-Gel coating proces.

Hier tegenover staat het product True Vue dat geen extra klaar als basisglas heeft en behandeld wordt met een coating door sputtering waardoor deze gevoelig is aan krassen.
De UV bescherming van True Vue gebeurt door een lak dat de UV stralen absorbeert en een oranje bruine tint vertoont. Hierdoor ontstaat een optisch oneffen effect met lijnvormige wisselende kleurschakering. Dit in tegenstelling tot het Mirogard Plus 2mm waarvan de coating de UV stralen reflecteert.

Mirogard Protect 22/1 - Afmetingen: 1770 x 1220

Mirogard Protect is het gelaagd glas bij voorkeur voor museums en galerijen. Een combinatie van coatings op extra klaar glas biedt ontspiegeling en een UV-werende bescherming dat 99% van de schadelijke UV absorbeert. Het gelaagd aspect beveiligt het kunstwerk tegen vandalisme en beschadiging door glassplinters.

Technieken van coating.

Bij een Sol-Gel coating proces wordt het glas driemaal ondergedompeld in een chemisch bad en telkens ingebakken in het glas in tegenstelling tot een coating met micro-wave sputtering waar een glasoppervlak wordt beneveld op koud glas met de chemische bestanddelen die een beschermlaag nopen.


Mirogard


Mirogard Plus